…
…
…
24 Şubat 2020, Pazartesi Şanlıurfa, Türkiye

Kahramanlarımızın Kabir Bakımını Yükümlüler Yapacak


Denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlüler ve eski hükümlüler, şehit kabirlerinin bakım işlemlerini ve şehit yakınlarının (Anne-baba-eş)  konutlarının boyanması gibi işleri yerine getirecek.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şanlıurfa Adliyesinde toplumun kalkınması programlarındaki işbirliğini belirten bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile haklarında denetimli serbestlik kararı verilmiş yükümlüler ve eski hükümlüler yaşamlarına yön verebilme, kabiliyetlerinin artırılması amacıyla şehit kabirlerinin bakımını ve şehit yakınlarının konutlarının boya badana işlemlerini sağlayacak. Ayrıca her şehit mezarına standart bir bayrak asılması, eksikliklerinin giderilmesi ve kabirlerin sürekli temiz olmalarının sağlanması hedefleniyor.

Başsavcılık, Şanlıurfa İl Müdürlüğümüzün bildireceği şehit yakını evlerinde ve şehit kabirlerinde yapılan faaliyetlerin sürekli kontrolünü sağlayarak şehit yakınlarımıza sahip çıkma konusunda destek verecek. Şehit aileleri ve gazilerimize yönelik yapılan çalışmalarda bu protokolle birlikte yükümlüler, vatan uğruna şehit düşmüş kahramanlarımıza ve onların kıymetli ailelerine olan minnettarlıklarını gösterme olanağı bulacak.