…
…
…
…
…
…
…
12 Ağustos 2024, Pazartesi Uludağ, Bursa

Bursa Uludağ Gökyüzü Gözlem Etkinliğine şehit yakınlarımızın özel kontenjan dahilinde katılımı sağlanmıştır.


Genel Müdürlüğümüz ve TÜBİTAK arasında yapılan iş birliği kapsamında 9 – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından Bursa Uludağ’da yapılan ve bilimle toplumu buluşturan Gökyüzü Gözlem Etkinliğine, ayrılan özel kontenjan kapsamında şehitlerimizin yakınları katılım sağlanmıştır.  TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği 26 senedir ülkemizde düzenlenen en önemli popüler gökbilim etkinliğidir.

Türkiye’nin dört bir yanından başvuran binlerce kişi arasından değerlendirme sistemi ve kurayla belirlen kişilerle birlikte  aziz şehitlerimizin eşleri ve çocukları da bu etkinlikte yer aldılar.

Gökyüzü Gözlem Etkinliğinin 26. yılında, Türkiye Yüzyılı’na isimlerini altın harflerle yazdıran ilk Türk astronotlarımız Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever de deneyimlerini paylaşmak üzere gençlerle bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında açık alanda, gece-gündüz saatlerinde, çeşitli atölye çalışmaları, teleskopla gözlemler, yarışmalar, deneyler, gök bilimle ilgili farklı etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca bu etkinlikte şehit ailelerimiz ve çocukları çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemleme yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıma imkanı buldular.

Etkinlik boyunca bilim insanları; öte gezegenler, uydu teknolojileri, ay misyonu ve roket çalışmaları, yere yakın geçiş yapan asteroitler, yıldız örtülmeleri gibi farklı başlıklarda şehit yakınlarına ve bütün etkinlik katılımcılarına birbirinden özel sunumlar gerçekleştirdiler.