…
19 Ağustos 2024, Pazartesi Çankaya, Ankara

Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında Veri Sorgulamasına İlişkin Protokol imzalanmıştır


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şehitlerimizin eşleri, çocukları, anne ve babaları ile gazilerin kendileri, eşleri, çocukları ve anne ve babalarına ücretsiz seyahat kartı verilmektedir.


Ücretsiz seyahat kartı sahipleri demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmaktadır.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında veri sorgulamasına ilişkin protokol ile ücretsiz seyahat kartına sahip şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının bilgilerinin anlık sorgulanması ile yurt içi biletleme işleminin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.


Ücretsiz seyahat kartı sahiplerinin TCDD Taşımacılık A.Ş’ye ait yolcu trenlerinde ücretsiz seyahat haklarının kullanımında yaşanan aksamaların önüne geçilmesi, kamu zararının önlenmesi ve vatandaşlarımıza daha erişilebilir bir hizmet verilmesi amaçlanmıştır.