…
22 Eylül 2014, Pazartesi

Gazilerimizin Çanakkale Buluşması


19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’nca Türkiye’nin her bir ilinden dört (4) kişi olmak üzere toplam 324 Gazimizin katılımlarıyla  “Gazilerin Çanakkale Buluşması” isimli proje gerçekleştirilmiştir.
 
Proje kapsamında 18 Eylül 2014 Perşembe günü Türkiye’nin 81 ilinden gelen gazilerimiz Çanakkale’ye ulaşmış olup, Gazilerimizin akşam yemeğine Çanakkale Valisi Sayın Ahmet ÇINAR, Çanakkale Milletvekili İsmail KAŞDEMİR ve beraberindeki protokol katılmıştır.
19 Eylül Cuma günü ilk olarak gazilerimiz Çanakkale Valisi Sayın Ahmet ÇINAR tarafından kabul edilmiş ve kabul sonrası gazilerimiz Çanakkale’de gerçekleştirilen 19 Eylül Gaziler Günü Kutlamalarına katılmışlardır. Programı müteakip gazilerimiz Gelibolu Yarımadası’na geçerek Şehitlikleri, Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ve Çanakkale Savaşı Tanıtım ve Simülasyon Merkezi’ni, 20 Eylül Cumartesi günü ise tarihi Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Truva Antik Kenti ile Assos Antik Kentini  ziyaret etmişlerdir.
 Söz konusu ziyaretlerde gazilerimiz duygusal anlar yaşamışlar ve Bakanlığımıza bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini iletmişlerdir.
 
21 Eylül Pazar günü program tamamlanmış ve gazilerimiz memleketlerine uğurlanmışlardır.