…
06 Ekim 2016, Perşembe

Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 19 Eylül Gaziler Günü Etkinliği


       Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, eşleri Hanımefendi Sayın Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, 19 Eylül Gaziler Günü ve Atatürk'e "Gazi" unvanı verilmesinin yıldönümü münasebetiyle ilimizde düzenlenen törene katıldılar.
       Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan törende ilk olarak Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Başbakanlık çelengi, daha sonra Erzincan Valimiz Sayın Ali Arslantaş tarafından Valilik çelengi, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Sayın İsmail Serdar Savaş tarafından 3. Ordu Komutanlığı çelengi, Erzincan Belediye Başkanı Sayın Cemalettin Başsoy tarafından Belediye Başkanlığı çelengi, son olarak ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkan Yardımcısı Sayın Murat Dağaşan tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelengi, Atatürk anıtına sunuldu.
       Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım konuşmalarında, “Bu toprakları bize vatan yapan, kahramanca mücadele eden, geleceğimizi, istikbalimizi koruyan şehitlerimize, gazilerimize ne kadar şükretsek, onları baş tacı etsek azdır. Gazilerimizin gelecek nesillere de vereceği çok önemli mesajlar vardır. Genç kuşaklar yetişirken vatan sevgilisi şehitlerimizden, gazilerimizden özümseyerek geleceğe hazırlanmaktadır. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde de milletimizin bağımsızlığına, bayrağına, vatanına ve demokrasisine ne kadar önem verdiği, ne kadar sahip çıktığı görüldü. Alçak terör örgütü mensuplarının başlattıkları kalkışmaya en sert cevabı milletin kendisi vermiştir. Tankın, topun, tüfeğin karşısında kendisini siper etmiştir, ama bu bayrağı hainlere teslim etmemiştir. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışını gözü gibi koruyan, mücadele eden şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Hem FETÖ, hem de bölücü terör örgütüne karşı fedakârca mücadele eden, hayatlarını ortaya koyan bütün güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu uğurda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah'ta rahmet diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak gerek şehitlerimizin emanetine, gerek gazilerimize gözümüz gibi bakmak her zaman geçmişte olduğu gibi en önemli şiarımız olmaya devam edecek. Bağımsızlığın bedeli büyüktür. Bazen can verirsiniz, bazen gazi olursunuz ama bu topraklara namert eli ayağı değdirmezsiniz. Birçok düzenleme yaptık şehit yakınları, gazilerimizle ilgili. Daha fazlasını yapacağız. Her şehidimiz için ayrı şehitlik yapılıyordu, onu kaldırdık. Şehitlerin sınıfı olmaz. Şehitliklerde de yan ya huzur içerisinde yatmaya devam edecekler. Gaziler Gününü tekrar tebrik ediyorum. Rabbim bu ülkeye karşı kötü planlar içerisinde olanlara fırsat vermesin. Askerimiz, polisimiz, korucularımız ülkemizin bağımsızlığının, geleceğinin teminatıdır. Gece-gündüz demeden yurdun her köşesinde milletimizin huzuru ve güvenliği için mücadele etmektedir” dedi.
       Törenin ardından Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz  tarafından Şehit Aileleri ve Gazilerimiz onuruna  yemek programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Sayın Dede Musa BAŞTÜRK, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah KABAN, İl Müdürümüz Muhammer DOĞAN, İl Müdür yardımcılarımız Galip SÖKMEN, Mehmet Rufai YAĞCIOĞLU, Kurum Kuruluş Müdürleri, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz katıldı.