…
16 Mart 2015, Pazartesi

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Yapıldı.


          Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; şehit yakınları ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni öncesinde Bakanlıkta bir araya geldi.
Gazi ve şehit yakınları bir süre sohbet eden İslam, hatıra fotoğrafı çekimi sonrası şehit yakını ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Sarayına geçti.
Cumhurbaşkanlığı Sarayında yapılan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN konuşmasının ardından, Ankara’da ikamet eden 27 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını tevcih etti.
Madalya alan gazi ve şehit yakınlarının aileleriyle hatıra fotoğrafı da çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tevcih töreninin ardından madalya sahipleri onuruna resepsiyon verdi.45 İlde eş zamanlı madalya tevcih töreni yapıldı
        Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 2010'dan bu yana ilk defa gerçekleştirilirken, tören 44 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İllerde valiliklerin organizasyonuyla madalyalar sahiplerine verildi. Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Karaman, Bartın, Batman, Yalova, Karabük, Bolu ve Osmaniye illerinde düzenlenen törenler kapsamında toplam 212 gazi ve şehit yakınına madalyaları verildi.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuvvet komutanları ve şehit yakını ve gaziler katıldı.