…
17 Mart 2016, Perşembe

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TEVCİH TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Ankara’da ikamet eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarından gazi olanlara ve şehit olanların mirasçılarına (25 kişi) Devlet Övünç Madalyası tevcih etti. Madalya ve Beratları sahiplerine veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Şehit ve gazilerimizin yazdıkları destan altın harflerle nakşedilecek"
Cumhurbaşkanımız, "Şehitlerimizin kanlarıyla, gazilerimizin fedakarlıklarıyla yazdıkları destanın, tarih kitaplarına altın harflerle nakşedileceğine, nesiller boyunca kulaktan kulağa anlatılacağına inanıyorum ve bugünden yarını görür gibiyim. Bu şerefe nail olmak herhalde pek az faniye nasip olur" dedi.Cumhurbaşkanımız Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:
"Elbette ateş düştüğü yeri yakar, bir eşin ve çocukların yürek yangını, annenin babanın evlat acısı, kardeşin hüznü ne tarif edilebilir ne de aynen yaşanabilir ama şundan emin olunuz, milletimiz sizlerin yaptığı fedakarlığın büyüklüğünü çok iyi biliyor."
Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni, 56 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İllerde valiliklerin organizasyonuyla madalyalar sahiplerine verildi.