…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Mayıs 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde Gerçekleştirilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde 59 şehit yakını ve gazimize Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından madalyaları takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. Ramazan-ı Şerif’in tüm Türk milletine ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mübarek günlerde, Filistin başta olmak üzere, Müslüman kanı döken tüm zalimleri Rabbimin kahhar sıfatıyla kahretmesini temenni ediyoruz. Ülkesinin özgürlüğü, milletinin geleceği, ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi için görev başında olan tüm güvenlik görevlilerimizi Rabbim korusun, esirgesin diyoruz..” ifadesini kullandı.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edilecek tüm asker ve polislere, ailelerine ülkeye yaptıkları hizmetler için şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum. Gazilerimize, mücadeleleri, fedakârlıkları sebebiyle en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, Ankara’daki 59 şehit yakını ve gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer şehirlerde ikamet eden şehit yakını ve gazilere de, Cumhurbaşkanlığı adına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının takdim edileceğini açıkladı.

“Rabbim, bu ülkeyi ve bu milleti ebediyete kadar kaim ve muzaffer eylesin.” temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehit ve gazileri hürmetle bir kez daha yâd ederek, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edeceği şehit yakınları ile gazilere fedakârlıkları için şükranlarını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.