…
18 Mart 2016, Cuma

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılında Tüm Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz!


Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı !
Düşün altında ki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı.
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
                                                           M. Akif ERSOY
 
İnsanlık tarihine baktığımız zaman, bütün milletlerin geçmişlerinde önemli dönüm noktaları olmuştur. Bu dönüm noktalarının en önemlisi, kuşkusuz bağımsızlık üzerine verilen mücadelelerdir. Türk Milletinin çok köklü bir tarihi geçmişe sahip olması ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelelerin çokluğu onu diğer milletlerden ayıran önemli bir özelliktir.
18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu zafer milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında düşmanından bile esirgemediği şefkat ile savaşan ülke ve milletleri birbirine yaklaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir.
Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakların korunması ve şanlı bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Üzerinde yaşadığımız vatan, önem verilmeden basılıp geçilecek sıradan yerler değildir. Bu toprakların altında, vatan uğruna canını vermiş, kefensiz yatan binlerce şehit var. Bizlerde o şehitlerden birinin oğlu ve torunuyuz. Onları asla unutamayız. Bu cennet vatanı her ne pahasına olursa olsun korumalı, onu hiçbir şeyle değişmemeliyiz.
Bu inançla Çanakkale Deniz Zaferi’ni en içten duygularla kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.