…
…
…
…
…
…
18 Mart 2023, Cumartesi Çanakkale- Türkiye

Çanakkale Geçilmez!


108. Yıldönümünü iftiharla kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Kanın canla, canın vatan, bayrak ve namus uğrunda destanlaştığı gündür Çanakkale. Ecdadın, “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi.” anlayışıyla, vatanı ve dini uğruna bir an bile tereddüde düşmeden kahramanca gazâ edip, can verdikleri yerdir Çanakkale. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ”Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum.” sözünü yere düşürmeyen kahraman Türk Ordusunun destanı, bir ölüm-kalım savaşıdır Çanakkale. Memleketin her köşesinden gelen ana kuzularının aslana dönüştüğü yerdir Çanakkale.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108.Yıldönümü dolayısıyla “Anadolu Gönül Yolu Çanakkale Ruhuyla Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin çocuklarıyla beraber Çanakkale’de anma ve kutlama programları düzenlendi.

Programın ilk günü olan 16 Mart’da Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğünün koordinesinde YKS rehberlik eğitimi almış, yedi bölgeden gelen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin çocuklarını Şehit Yakınları ve Gazi Evi’nde misafir ettik. Programın ikinci gününde çocuklarımız 57. Piyade Alay Şehitliği, Conkbayırı Atatürk Anıtı, Alçıtepe 1915 Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi’ni ziyaret ettiler. Şüheda topraklarında aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin evlatlarıyla duygu dolu anlar yaşandı. Program Çanakkale Valisi Sayın İlhami AKTAŞ’ın katılımlarıyla Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı’nda yedi bölgeden gelen çocuklarımızın bayrak devir teslim törenleri ve Rumeli Mecidiye Tabyası ziyareti ile devam etti.

18 Mart günü Bakanımız Sayın Derya YANIK ve Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN ile birlikte feribotta kahvaltı yapan evlatlarımız Bakanımızın kısa hitapları ile bu geziyle tarihe tanıklık ettiler.  Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde çocuklarımız ile birlikte “Çanakkale Savaşları” konulu simülasyon gösterisinden sonra Seyit Onbaşı Anıtı ziyaret edilerek, fotoğraf çekimleri yapıldı. Ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın katılımlarıyla Şehitler Abidesi’nde gerçekleşen resmi törene katılım sağlandı. Şehitlerimizin ve gazilerimizin evlatlarıyla beraber 1915 Çanakkale Köprüsü ziyaret edildi.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin evlatları ile bir araya gelen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın toplu fotoğraf çekiminin ardından “Anadolu Gönül Yolu Çanakkale Ruhuyla Türkiye Yüzyılı”  programı sona erdi.

Çanakkale'de tüm dünya mücadelemizin ve inancımızın yanında merhametimizi ve insanlığımızı da görmüştür. Dünyada başka bir millet yoktur ki; düşman askerine bile merhamet edecek kadar engin bir yüreğe sahip olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere fedakârlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Onların emaneti olan bu vatanı, bu bayrağı ve değerlerimizi dünya döndükçe koruyacağız.