…
12 Temmuz 2019, Cuma

Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarını Kabul Etti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümü öncesi Bakanlık kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. 

Şehitleri rahmetle anan, ailelerine başsağlığı dileyen Bakan SELÇUK, gazilere de hayırlı ve sağlıklı ömür temennisinde bulundu. 

15 Temmuz gecesi eşi ile Genelkurmay Kavşağı’nda olduğunu dile getiren Bakan SELÇUK, “O gün herkes vatan için tereddüt etmeden sokağa çıktı. Herkesin vatan için ne kadar cesaretli olduğuna, düşünmeden şehadete yürüdüğüne tanıklık ettik. 15 Temmuz hain darbe girişimi, milletimizin istikbaline, istiklaline yapılmış bir saldırıydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla hepiniz o gün vatanımızı müdafaa ettiniz.” dedi. 

15 Temmuz’da Türkiye’nin dünyaya demokrasi ve özgürlük dersi verdiğine dikkat çeken Bakan SELÇUK, “Bu topraklar hep kahramanlık hikayeleriyle dolu. 15 Temmuz da bir kahramanlık hikayesiydi. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.” açıklamasında bulundu. 

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarıyla tek tek ilgilenen Bakan SELÇUK, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu ve kendisine teşekkür eden şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına her zaman sahip çıkmaya devam edeceklerini de belirtti.


Toplantıya Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet KOCA, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür V. Selim ÇELENK de katıldı.