…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Nisan 2022, Pazartesi Ankara,Türkiye

Bakanımız Derya YANIK Kütahya’da Şehit Aileleriyle Buluştu


Kütahya’da çeşitli kuruluşları ziyaret eden Bakan Yanık, çocuklarla ve huzurevi sakinleriyle bir araya geldi, şehit aileleriyle iftar yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kütahya’da temaslarda bulundu. Vali Ali Çelik'i ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Yanık, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun'a da ziyarette bulundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Bakan Yanık, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kütahya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık daha sonra kentteki bir otelde şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Yanık, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gaziler sayesinde huzur ve güven içinde iftar yapılabildiğini söyledi.

Şehit ve gazilere layık olmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirten Bakan Yanık, "Bizler de onlara layık olabilmek için bu topraklarda yaşayanlar olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacak, bu vatan için üzerimize düşeni hakkıyla yerine getireceğiz. Her birimiz bu emanete, bu ülkeyi güçlendirerek, kalkındırarak, dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline getirerek sahip çıkacağız." dedi.

Bakan Yanık, son 20 yıl içinde AK Parti hükümetleri ile Türkiye'nin büyük bir kalkınma ve gelişme sürecine girdiğini dile getirdi.

Birlik beraberliği pekiştiren yatırım politikalarıyla batıdan doğuya, kuzeyden güneye Türkiye'nin çehresinin değiştiğini vurgulayan Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"Bunda yerel potansiyel ve dinamiklerin yanı sıra uygulanan geniş vizyonlu makro politikaların ve güçlü liderliğin de etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkemiz açısından bu süreçlerdeki en büyük şans, milletin içinden çıkan, milletimizin değerleriyle barışık güçlü bir lidere sahip olmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik ve sağlam duruşu, milletimizin güçlü desteğiyle Türkiye'yi istikrara kavuşturmakla kalmadı aynı zamanda bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü bir ülke konumuna getirdi. Türkiye bugün, hakim güçlerin senaryolarında bir oyuncu olmaktan çıkmış, oyun bozan, bundan öteye oyun kuran bir ülke olmuştur. Suriye'de, Akdeniz'de, Ukrayna-Rusya savaşındaki politik duruşunda olduğu gibi Türkiye'nin bu dirayetini ve vizyoner gücünü bütün dünya görmektedir."

Şehit yakınları ve gazilere sağlanan kolaylıklar

Bakan Yanık, şehit yakınları ve gaziler için en yüksek düzeyde hizmet sunma gayretinde olduklarını dile getirdi.

AK Parti iktidarları olarak bu süreçte şehit yakınlarına ve gazilere sağlanan pek çok yeni hak olduğunu anlatan Bakan Yanık, şunları kaydetti:

"İstihdam haklarının sayısını 1'den 2'ye çıkararak ve kapsamını genişleterek bu yönde önemli bir adım attık. Şehitlerimizin anne babalarına şartsız aylık bağlanması, terör mağduru vatandaşlara sağladığımız aylık hakkı, şehit yakınlarına araç alımlarında ÖTV muafiyeti, faizsiz konut kredisi, çocuklarımız için özel eğitim desteği bunlardan bazıları. Bizler sizlere her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Sizler de şehitlerimize layık olarak onların emanetlerini ve şehit yakını ve gazi olmanın vakarını sonuna kadar korudunuz, koruyacaksınız bundan hiç şüphemiz yok."

Bakan Yanık, şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.