…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mayıs 2022, Pazar Ankara,Türkiye

Bakanımız Derya YANIK, Bakan Yardımcımız Fatma ÖNCÜ, Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN ve 81 İl Müdürlüğünün Katılımıyla Anneler Gününde Şehit Ailelerimiz İle Birlikteydik.


Aile ve toplum hayatının temel yapı taşını oluşturan Annelerimiz, insanlığın varoluşundan bugüne kadar karşılıksız sevginin, şefkatin, fedakârlığın ve mücadelenin sembolü olmuşlardır.

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) "Cennet anaların ayakları altındadır." Hadisi Şerifiyle payelendirdiği annelerimiz en kıymetli varlıklarımızdır. Hayatımıza anlam katan, yol gösteren, evlatlarının topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenmez.

Tarihimiz anaların fedakârlıklarına, emeklerine defalarca şahitlik etmiştir. Kurtuluş Savaşında mermiler ıslanmasın diye bebeğinin üzerindeki battaniyeyi örtecek kadar manevi görevi üstlenen başka bir milletin kadınını göremezsiniz. Bizi millet yapan değerlerimizin, kültürümüzün ve geleneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli rol şüphesiz ki annelerimizindir. Vatanımız için canlarını feda eden kahraman evlatlarımızın anneleri için; bir taraftan hüzün, bir taraftan da evlatlarıyla gurur ve onur duydukları bu günün değeri çok daha farklı. Yetiştirdikleri örnek değerlerimiz, evlatlarını hiç çekinmeden vatan, millet, devlet ve bayrak için göreve uğurladılar. Evlatları Şehitlik makamına ulaştıklarında "Vatan Sağolsun diyerek, Allaha sığınıp dua ettiler. Bizler onları ziyarete gittiğimizde onların duruşuyla cesaretlenip, geleceğe olan inancımızı diri tutmaktayız. Bu vatan fedakâr annelerimiz var oldukça dimdik ayakta duracaktır.

Bu bilinç ve anlayışla; Sayın Bakanımız Derya YANIK Hanımefendinin rehberliğinde, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüzün organize ettiği Anneler Günü programları Bakanlığımız ve 81 İl Müdürlüğümüzün katılımıyla Şehitlerimizin kıymetli anneleri ziyaret edilerek gerçekleştirildi.

Bakanımız Derya YANIK, şehit annemiz Zennuriye Gençer’i Anneler Günü’nde yalnız bırakmadı. Bakan YANIK, yaptığı ziyarette Anneler Günü’nü kutlayarak “Aziz şehitlerimizin emaneti olan şehit ailelerimiz, bizim en değerlilerimizdir. Biz sadece Bakanlığımızın görev alanı olduğu için değil, şehitlerimize ve gazilerimize bir borcumuz olduğu için ailelerimizin neye ihtiyaçları varsa hizmetlerimizi en yüksek düzeyde sunmanın gayreti içindeyiz. Verdiğimiz her haktan, yaptığımız her hizmetten büyük mutluluk duyuyoruz. Özgür Gençer gibi ülkemizin bağımsızlığını savunurken şehit olan tüm kahraman evlatlarımızı saygıyla anıyorum ve Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde en büyük fedakârlığı gösteren şehit annelerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum.”sözlerini dile getirdi.

Bu anlamlı günde herşeyden önce vatanımız için canını seve seve fedan eden başta Aziz Şehitlerimizin anneleri ve eşleri olmak üzere; Kahraman Gazilerimizin Anneleri ve tüm annelerimizin “Anneler Gününü” kutlar, saygılarımızı sunarız.