…
19 Eylül 2017, Salı

Bakan Kaya'nın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı


Üzerinde yaşadığımız toprakları bizler için vatan kılan gazilerimize, vermiş oldukları onurlu mücadeleden dolayı minnet borçluyuz. Fedakârlığın ve milli şuurun en büyük temsilcileri olan gazilerimiz tarihin her döneminde; Malazgirt’te, Çanakkale’de, Dumlupınar’da ve son olarak 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazmıştır.
Vatanımız üzerinde hain planları olan hiçbir terör örgütüne göz açtırmamış, onlara unutamayacakları dersler vermişlerdir.
Vatanını ve milletini, her türlü tehlikeyi göze alarak savunan, düşmanla korkusuzca çarpışan ve bizlere barış içerisinde bir gelecek kuran gazilerimizi, yılın her gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak milli ve manevi görevimizdir. Göğüslerini vatanlarının selameti için siper eden gazilerimiz sayesinde geleceğe umutla bakıyor, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Bakanlık olarak gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri ve hak ettikleri imkânlara kavuşmaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
Gazi ve gazi yakınlarının istihdam haklarında iyileştirmeler yaptık. Şehit yakınları ve gazilerimize yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda destek sağlıyoruz. Faizsiz konut kredisi uygulaması, eğitim, sağlık desteği gibi birçok alanda sosyal yaşamı kolaylaştıran iyileştirmeler yaptık. Vatanın yiğit evlatları ve çok kıymetli yakınları için elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz.
Vatanı canından çok seven gazilerimiz, milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu güzel vatan, bizlere gazilerimizin emanetidir. Kahraman gazilerimizin emanetine sahip çıkmaya, Anadolu topraklarını barış ve huzur yurdu yapmaya devam edeceğiz.
19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Gazilik' unvanı verilen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanlarla birlikte, bu coğrafyada var olabilmemiz için hayatlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm gazilerimizin “Gaziler Günü” nü tebrik ediyorum.
 

Dr. Fatma Betül Sayan KayaAile ve Sosyal Politikalar Bakanı