…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2020, Pazar Türkiye

‘Anneler Günü’nde şehit annelerimizle birlikteyiz


Emsalsiz sevginin, şefkatin, karşılıksız fedakarlığın sembolü; ilk öğretmenimiz, sığınağımız, gücümüz olan değerli annelerimiz; milletimizin harcını oluşturan, sağlamlaştıran ve koruyan en değerli varlıklarımızdır.

‘’Cennet anaların ayaklarının altındadır’’ inancında ve ‘’Ana gibi yar olmaz’’ sözüne sahip bir kültürün evlatları olarak; annelerimizin değerinin bilinci ve sorumluluğundayız.

Ülkemizin ve milletimizin birliğini, güvenliğini ve bağımsızlığını korumak için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin değerli emanetleri şehit annelerimiz ise başımızın birer tacıdır.

Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü olarak, başta şehit annelerimiz olmak üzere bütün şehit yakını ve gazilerimizi vefa borcumuzun bir şerefi olarak görüyor ve önemsiyoruz.

Bizler, her daim yanında olduğumuz şehit annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, sıkıntılarının giderilmesi için büyük bir özenle çalışmalarımızı yürütüyor ve onları yalnız bırakmayarak ziyaretlerimizi sürdürüyoruz.

Bu vesileyle değerli annelerimizden, ülkemizden, milletimizden, çocuklarından hayır dualarını eksik etmemelerini diliyoruz.

Vatan, bayrak ve millet için gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen kahramanları yetiştiren şehit annelerimiz başta olmak üzere, tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, ahirete irtihal etmiş annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.

 

Şehit Er’den Anneye Mektup

Oğlun Şehit... çatma kaşını Anne

Metin ol da dik tut başını Anne

Gel; öp... kokla... mezar taşımı Anne

Akıtma gözünden yaşını Anne!

 

Olsa da bu dünyada gönlün ezik

Eğilme kimseye tut başını dik!

Bu duygular bize tanıdık bildik

Akıtma gözünden yaşını Anne!

 

Ölüm vaktin gelsin kavuşacağız

Albayrak altında buluşacağız

Mahşerde birleşip sarılacağız

Akıtma gözünden yaşını Anne!

                       Şeyda Özden