…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Temmuz 2024, Cumartesi KKTC

Adaya huzur ve barışı getiren harekâtın 50'nci yılında Muharip Gazilerimiz yeniden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde!


Büyük bir gururla 50’nci yıl dönümünü idrak edeceğimiz Kıbrıs Barış Harekâtı’nın anlam ve önemini vurgulamak, Kıbrısa huzur getiren harekâtın başarısını geniş katılımlı bir şekilde kutlamak maksadıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan Kıbrıs Harekatı 50. Yıl Dönümü Programı vesilesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğince belirlenen 90 Kıbrıs Gazisi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca bir uğurlama programı düzenlenmiştir.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından belirlenen gazilerimiz ve ailelerinin katıldığı bir kahvaltı programının ardından Kıbrıs’a TCG İskenderun gemisi ile yola çıkmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığınca Ankara’dan Mersin’e engelli rehabilitasyon merkezinin mehter takımı ve çocukların da bulunduğu bir tören ile büyük bir coşkuyla uğurlanmıştır.

Çıkarma Plajına çelenk koyma ile başlayan Kıbrıs Harekatı 50. Yıl Dönümü Programı kapsamında; Barbarlık Müzesi ziyareti, Milli Mücadele Müzesi ziyareti, Boğaz Şehitliği ziyareti, 19 Temmuz’da Yavuz Çıkarma Plajı’nda Armoni Mızıkası Komutanlığı ve Mehteran Birliği tarafından, ünlü sanatçıların katılımıyla konser ve “Şafak Nöbeti” etkinliği, - 20 Temmuz’da Türk Yıldızları Akrobasi Timi tarafından gösteri uçuşu ve F-16 uçaklarımız ile muharip uçak geçişi, - 50 gemi ve 12 deniz-hava vasıtası ile Denizde Geçit Töreni, - 50 pare top atışı, 20 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’nde 50’nci Yıl Sergisi etkinliği bulunmaktadır.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümünü vesilesiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın ev sahipliğinde düzenlenen törenlere 200 Muharip Gazilerimizle katılım sağladık.

Tek millet iki devlet olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dünyada gelişen bir ülke olarak haklarını koruma noktasında Türkiye Cumhuriyeti her zaman Kıbrıs Türklerinin kararlı mücadelesinde yanlarında olmuş, 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Dünyanın her yerinde barış, istikrar ve huzurunun güvencesi olmaya devam etmektedir.

Muharip gazilerimize ve şehit olanların yakınlarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından, 2019 yılından itibaren devlet övünç madalyaları takdim ediliyor. Bugüne kadar 37 bin 567 madalya tevcih edilmiştir.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıslı Rumların Türklere yapmış olduğu baskı, tehdit, zulüm karşısında ‘Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla başlatılan Barış Harekâtı’nda 498 askerimiz şehit olmuştur.