…
…
…
…
…
…
…
…
06 Nisan 2023, Perşembe Türkiye

81 İlde Şehit Ailelerimizle İftar Sevinci Yaşadık.


Aşımızı, ekmeğimizi, evimizi, ocağımızı, kederimizi ve sevincimizi paylaştığımız mübarek Ramazan ayı münasebetiyle “Biz Büyük Bir Aileyiz, Şehit Yakınlarımızla Birlikteyiz.” teması ile 81 ilimizde aziz şehitlerimizin aileleri ile hanelerinde iftarda bir arada olmanın manevi huzuru ve mutluluğunu yaşadık.

Anadolu’nun mübarek şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında, Edirne’den Ardahan’a Bakanımız Sayın Derya YANIK öncülüğünde Bakanlığımız Bakan Yardımcıları, birim amirleri ve 81 İl Müdürümüz şehitlerimizin muhterem anne babaları ve emanetleriyle iftar sevincini paylaştılar. Aziz şehitlerimizin ruhları için okunan duaların ardından oruçlar açıldı.

Sayın Bakanımızın da vurguladığı üzere; Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin tek bir ailesi yok, onlar 85 milyonluk büyük bir aileye sahipler. Bakanlık olarak bu aziz vatana evlatlarını armağan eden şehit yakınlarımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bu bilinç ile bizler de şehit yakınlarımız ve gazilerimizin her daim yanındayız.

Bedirden Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den İstiklal Harbine, İstiklal Harbinden 15 Temmuz’a, 15 Temmuzdan da bu mübarek Ramazan gününe kadar şehadete ermiş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, makamları ali olsun.