…
22 Nisan 2020, Çarşamba Türkiye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


23 Nisan 1920’de dualarla açılan Gazi Meclisimiz, sadece milletimizin bağımsızlığını ve devletimizin kurtuluşu için önemli adımlar atmakla kalmamış; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi de olmuştur.

Kurtuluş savaşında vatan ve bayrak aşkıyla kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz, meclisimizin yıllar boyu ortaya koymuş olduğu güçlü irade ile de millet egemenliğini 15 Temmuz’da da kahramanca göstermiştir.

Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından her alanda hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinen ülkemiz, bugün dünyanın saygın ve örnek ülkelerinden biri durumuna gelmiştir. Bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletçe çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu vesileyle İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla, istiklal ve istikbal mücadelemizle taçlandırdığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100. kuruluş yıl dönümünü, ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.