…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Ocak 2019, Cumartesi Ankara, Türkiye

15 Temmuz Şehit Yakınları Kahvaltı Buluşması


15 Temmuz Derneğinin Şehitlerimizin yakınları için düzenlemiş olduğu kahvaltılı sohbet programına Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Koca ile Genel Müdür V.  Sayın Selim ÇELENK katıldı.

Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Koca programda Aziz Şehitlerimizin yakınlarına yaptığı konuşmada, bu onurlu ve ulvi hizmetin iftihar vesilesi olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti;

Rabbime hamdolsun ki, bugün bir kez daha sizlerle bir arada olma imkanı bulduk.

Sizlerle olan her bir buluşmamızın bizim için ayrı bir önemi bulunmakta. Zira bu buluşmalarda yaptığımız paylaşımların her birinde ecdadımızı yad ediyor; bu toprakların vatan oluşunu sağlayan zorlu mücadelelerimizi tekrar ve tekrar hatırlıyoruz.

Bu vesileyle, son derece önemsediğimiz bu buluşmayı organize eden 15 Temmuz Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyor; emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Kardeşlerim,

Ülke ve millet olarak, 15 Temmuz gecesi, sinsi bir darbe girişimine, hain bir saldırıya maruz kaldık. Asker üniformaları içine gizlenmiş bir ihanet çetesi, devletin, vatan savunması için kendilerine emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çevirme cüreti gösterdi. Hamdolsun, sıradan bir toplum olmadığını o gece bir kez daha gösteren milletimiz, ellerindeki en gelişmiş savaş araçlarına güvenerek darbeye teşebbüs eden hainlerin karşısına, sadece yüreğiyle, çıplak yumruklarıyla ve ellerinde Türk bayraklarıyla çıktı. O gece sokaklara dökülen milletimiz, haksızlıkların, adaletsizliklerin, sömürgeciliğin envai çeşidinin hüküm sürdüğü bir dünyada, kutlu bir direnişin sancağı haline dönüştü. Millet olarak, dünyanın ve insanlığın vicdanının, kendini büyük sananlardan daha büyük olduğunu, tekbirlerle, ezanlarla, salâlarla cümle âleme ilan ettik.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tankların üzerlerine çıkan, paletlerinin altına yatan, helikopterlere, savaş uçaklarına meydan okuyan milletimiz, şehit olma, gazi olma pahasına vatanını kurtardı.

15 Temmuz’un sırrı, Bedir’de dersini aldığımız, Uhud’da pekiştirdiğimiz, Hendek’te ezberlediğimiz, Çanakkale’de perçinlediğimiz, İstiklâl Savaşımızda rehber edindiğimiz şehadet şuurudur.

Milletimiz, gençliğin yozlaştırılmaya, insanların tüketim tuzaklarıyla ruhundan koparılmaya çalışıldığı bir dönemde, mütekebbir siyaset mühendislerinin hesaplarını işte bu şuurla alt-üst etmiştir. 15 Temmuz direnişi, yaşanan zulümler, haksızlıklar, adaletsizlikler karşısında ümitlerini kaybetmek üzere olanları heyecanlandıran bir dirilişin müjdecisi olmuştur. Tarih bundan böyle farklı akacaktır. Çünkü biz, kendimizle birlikte tüm mazlumlar, mağdurlar için de yeni bir yol açtık. İnsanlık tarihinin bu kritik döneminde, bir milletin iradesine nasıl sahip çıkılabileceğini, bir toprak parçasının nasıl vatana dönüştürülebileceğini, bir kez daha, tüm dünyaya gösterdik. Milletimizin zaferini hazmedemeyenler, bu kutlu direnişi küçümsemek için, ilk andan itibaren çırpındılar, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla hakikatlerin üzerini örtmeye çalıştılar.

Ancak güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, 15 Temmuz gerçeği de inkâr edilemez. Bu darbe girişimini yapanlarla ve onların arkalarındaki güçlerle hesaplaşmamızı sonuna kadar devam ettireceğiz. Bugün bize düşen, şehitlerimizin canlarını ortaya koyarak sahip çıktığı milli irade mücadelemizi, gazilerimizin kanlarıyla savunduğu “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” davamıza canla, başla, şevkle, aşkla sahip çıkmaktır. Ve gün odur ki Aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerini ve Gazilerimizi asla yalnız hissettirmeyeceğiz. Devletimizin imkanları ölçüsünde enerjimizi, mesaimizi, sizler için neler yapabileceğimizi düşünmek, planlamak ve hayata geçirmek için çabalayacağız. Sizler için yaptıklarımızı asla yeterli bulmuyor daha iyisi daha fazlası için çabaladığımızı bilmenizi istiyoruz.

Bu kapsamda,

15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ile malul sayılacak derecede yarası olan gazilerimizin haklarını düzenledik. (Hak sahiplerine aylık bağlanması, nakdi tazminat ödemesi, ek tazminat veya emekli ikramiyesi,  istihdam hakkı, faizsiz konut kredisi, ücretsiz seyahat hakkı, elektrik ve su ücret indirimi, ek ödeme ile eğitim öğretim yardımı, askerlik muafiyeti, mesken vergisi muafiyeti, çocukların özel öğretim kurumlarında ücretsiz okutulması, şehitler /gaziler gününde idari izin, Sosyal Tesislerden Yararlanma, Müze ve Ören Yerlerinden Ücretsiz Yararlanma, Devlet Tiyatrolarından Ücretsiz Yararlanma, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Yükseköğrenim Harç ve Ücret Muafiyeti)

Yine, 15 Temmuz’da malul sayılacak derecede yarası olmayan gazilerimize tazminat ve istihdam hakkı sağladık. Malul sayılacak derecede yarası olmayan gazilerimizin, malul olanlara sağlanan ek tazminat ve aylık bağlama dışındaki tüm haklardan yararlanmalarını sağladık.

Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle malul olan kamu görevlileri ve siviller ile bu eylemlerin devamı niteliğindeki eylemlerin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı oldukları sırada yaralanan kamu görevlileri ve sivillere, yaralanma derecesine bakılmaksızın gazilik unvanı verdik.

Bu gazi millet için gecemizi gündüzümüze katıp şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktan onur duyduğumuzu bir kez daha tekrarlayarak Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK Hanımefendinin selam ve rahmet dilekleriyle sizlere saygılarımı sunuyorum.  

Milletimizin gazası mübarek olsun!

Şehitlerimizin makamı cennet olsun!

Gazilerimizin ömrü uzun olsun!

İstiklalimiz daim, istikbalimiz aydınlık olsun!

İfadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.