…
…
…
…
21 Mayıs 2019, Salı Ankara,Türkiye

15 Temmuz Derneği’nin Düzenlemiş Olduğu İftar Programında Şehit Yakınları ve Gazilerimiz ile Bir Araya Gelindi


Aziz şehitlerimizin emaneti olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz ile 15 Temmuz Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar programında bir araya gelindi. Programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet KOCA, Ankara Valisi Sayın Vasip ŞAHİN, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür V. Sayın Selim ÇELENK ve Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdür Yardımcısı V. Sayın Hamza Gökhan ERYILMAZ katıldı.

Programda Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet KOCA, "Kardeşlerim, ülke ve millet olarak, 15 Temmuz gecesi, sinsi bir darbe girişimine, hain bir saldırıya maruz kaldık. Asker üniformaları içine gizlenmiş bir ihanet çetesi, devletin, vatan savunması için kendilerine emanet ettiği savaş uçaklarını, helikopterleri, tankları, silahları millete çevirme cüreti gösterdi. Hamdolsun, sıradan bir toplum olmadığını o gece bir kez daha gösteren milletimiz, ellerindeki en gelişmiş savaş araçlarına güvenerek darbeye teşebbüs eden hainlerin karşısına, sadece yüreğiyle, çıplak yumruklarıyla ve ellerinde Türk bayraklarıyla çıktı. O gece sokaklara dökülen milletimiz, haksızlıkların, adaletsizliklerin, sömürgeciliğin envai çeşidinin hüküm sürdüğü bir dünyada, kutlu bir direnişin sancağı haline dönüştü. Millet olarak, dünyanın ve insanlığın vicdanının, kendini büyük sananlardan daha büyük olduğunu, tekbirlerle, ezanlarla, salâlarla cümle âleme ilan ettik.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tankların üzerlerine çıkan, paletlerinin altına yatan, helikopterlere, savaş uçaklarına meydan okuyan milletimiz, şehit olma, gazi olma pahasına vatanını kurtardı.

Bu gazi millet için gecemizi gündüzümüze katıp şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktan onur duyduğumuzu bir kez daha tekrarlayarak Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt SELÇUK Hanımefendinin yurt dışında bir programda olması sebebiyle sizlerle bir arada olamadığı için selam ve saygılarını iletiyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.