…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2024, Pazartesi Sivas, Türkiye

Milletin Zaferi!


Milletimizin demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancıyla tek yürek olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında; Valiliğimiz öncülüğünde "Milletin Zaferi" konulu söyleyişi düzenlendi. Söyleşiye Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek, İl Müdürümüz Özgür Kırmızıtaş, İl protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı. Moderatörlüğünü gazeteci Cemil Duymaz'ın yaptığı programda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Ertugay, 15 Temmuz darbe girişimi ve darbelerin tarihsel süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek, İl Müdürümüz Özgür Kırmızıtaş ve il protokolü, Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Polis Şehitliği, Garnizon Şehitliğini ve İlk Şehitliği ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak dua okudu.

Valiliğimiz uhdesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı, Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi. Programa Sn. Valimiz Yılmaz Şimşek, İl Müdürümüz Özgür Kırmızıtaş, İl protokolü, Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz, Gazi ailelerimiz ve tüm halkımız katıldı. Program, saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın okunması ile sürdü. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şehitlerimiz için dua edildi.