…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Haziran 2020, Pazartesi Şırnak,Türkiye

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, SİVİL ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DÜZENLENEN CENAZE TÖRENİNE KATILDI


17 Haziran günü Şırnak İlimiz Silopi İlçesine bağlı Kurtik Tepe mevkiinde yol yapım çalışmaları için görevlerinin başında iş makinalarına yakıt götürmekte olan Güçlükonak İlçe nüfusuna kayıtlı vatandaşlarımız Emin Eruğul, Nesim Beştaş, Osman Tuncay ve Hacı Atilla'nın içinde bulunduğu pikap, eli kanlı Bölücü Terör Örgütünce yola yerleştirildiği değerlendirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması nedeniyle infilak etmiş; vatandaşlarımız şehit olmuştu. Sivil şehitlerimiz için İlimiz Güçlükonak İlçesinde şehit cenaze töreni düzenlendi.

Şehitlerimizin öz geçmişlerinin okunmasının ardından dualar edilerek cenaze namazları kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından sivil şehitlerimizin naaşları, Şırnak İlimiz Güçlükonak İlçesine bağlı Köylerindeki kabristanlıklara defnedildi.

Şehitlerimizin köylerine ziyarette bulunan Vali Pehlivan, burada şehitlerimizin aileleri ve yakınlarıyla görüşerek şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Şehitlerimiz için düzenlenen cenaze törenine Vali Pehlivan’ın yanı sıra; Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, 6. Motorlu Piyade Tugay Komutan V. Albay Güray Belhan, Güçlükonak Kaymakamı Serhat Doğan, Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Yavuz Selim Kapancı, , İl Emniyet Müdür V. İsmail Konuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam, Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Yaldır, Güçlükonak İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Kalkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Şehit ve Gazi Derneklerinin temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları, şehitlerimizin yakınları ve vatandaşlar katıldı.