…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2024, Salı Şırnak, Türkiye

"Kahramanlarımız ve Yakınları ile İftardayız" Programı Düzenlendi


Valimiz Sayın Cevdet ATAY şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile iftar programında bir araya gelip onlarla iftar açtı.

 

Valiliğimiz himayelerinde, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda organize edilen “Kahramanlarımız ve Yakınları ile İftardayız” programına Valimiz Sayın Cevdet Atay, İl protokolü, İl Müdürümüz Salih kaya, ilimiz Şehit dernek başkanları ve çok sayıda  şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Valimiz Sayın Cevdet Atay, “Bu akşam, ramazan ayının rahmet ve bereketini bizlerle paylaştığınız için, bu iftar yemeğinde bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz. Bu gün hem ramazan hem de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve  Şehitleri Anma Günü’nün yıl dönümüdür. Bize bu Cennet vatanı yurt eden ve canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Sizler bizim için gerçekten kıymetlisiniz. Biz şayet bu ülkede hep beraber huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak bunu elbette şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların fedakârlıkları olmasaydı, biz burada birlikte huzur içinde oruç açmaya, iftar etmeye imkân bulamayabilirdik.

 Allah ve Peygamber katında en yüce makam şehitlerindir. Onlar bu vatan, bu bayrak için şehit oldular. Biz ülke olarak millet olarak en çok şehit veren milletlerden biriyiz. Şehitlerimizi bu mübarek ramazan gününde rahmetle, minnetle, şükranla bir kere daha yâd ediyorum.  Ebediyete irtihal etmiş bütün gazilerimizi de yine rahmetle, minnetle yâd ediyor, hayata olanlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Sizler şehit yakınları olarak onların bize emanetisiniz. Biz devlet olarak sizlerin her daim yanınızdayız. Şunu bilmenizi isteriz ki, sizin her sorununuz bizim sorunumuzdur. Her daim kapımız sizlere açıktır. Sizlere, bu duygu ve düşüncelerle iftarımıza iştirak ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar, hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Valimiz Sayın Cevdet Atay iftar yemeğinden sonra şehit yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarıyla masalarında teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet etti, sorun ve taleplerini aldı.

İftar yemeğine şehit yakınlarımız , gazilerimiz, gazi yakınlarımız ve il Müdürlüğümüz personelleri katıldı.