…
…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Şırnak, Türkiye

İlimizde "Aile Çalıştayı" Düzenledik


 

Sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahı ile ilgili üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşların katılımı ile İl Müdürlüğümüz konferans salonunda Aile Çalıştayı düzenlendi.

Açılış konuşmasında İl Müdür Yardımcımız Sayın Celal BULUT

"Bakanlığımız, ailelerin mevcut sorunlarını tespit etmek, refah düzeylerini artırmak, hem bireyi, hem bir bütün olarak aileyi daha sağlıklı kılmak, güncel sorunlara karşı korumak ve güçlendirmek için, 81 ilde İl özelinde Aile Çalıştayları planlamıştır. 
Bugün burada Şırnak  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Aile Çalıştayımızı sizlerin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Şırnak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, ülkemizde dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm kesimlerini destekleyici ve güçlendirici hizmetler sunma anlayışıyla, adil, arz odaklı ve bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren güçlü aileler ve güçlü bir toplum oluşturmak, sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi, sosyal risklerin önlenmesi ve sosyal refahın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. 
Her bir aile üyesinin daha sağlıklı bir geleceğe kavuşabilmesi, toplumumuzun da zor süreçlerden, birbirine destek olarak çıkabilmesi için uzman görüşleriniz bizlerin çalışmalarına yol gösterecektir. Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, “Güçlü Birey”, “Güçlü Aile”, “Güçlü Türkiye” için Şırnak  Aile Çalıştayımızın verimli geçmesini dilerim.”
diyerek konuşmasını tamamladı.

Çalıştayda “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları katılımcılar tarafından ele alındı.

Katılımcıların görüşlerini dile getirdiği çalıştay yapılan sunumlarla sona erdi.