…
17 Mart 2024, Pazar Şırnak ,Türkiye

İl Müdürümüz Salih KAYA ’nın “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı


Çanakkale Zaferi, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla, yüreklerde yanan özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, vatan sevgisi ve imanla harmanlanarak yazıldığı bir kahramanlık destanıdır.

“Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kanlarıyla nakşeden kahraman şehitlerimiz, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız Çanakkale ruhunu; vatanımıza, şanlı tarihimize, birlik ve beraberliğimize ilelebet sahip çıkacak yeni nesillere emanet edecek, bu emanetin nesiller boyu aktarılması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için canlarını seve seve feda eden ecdadımız, bir gül bahçesine düşer gibi toprağa giren tüm şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla anıyorum