…
…
…
…
…
22 Nisan 2024, Pazartesi Şırnak ,Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş Şırnak'ta devlet korumasında yetişen il müdürünün mutluluğuna ortak oldu


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasında yetişen ve kamuda çeşitli kentlerde görev yapan Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı

Bakan Göktaş, Sabri ve Elif Sidar çiftinin bir otelde yapılan gerçekleştirilen düğününe gelişinde zılgıtlarla karşılandı.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın kıydığı nikahta, çiftin nikah şahitliğini Bakan Göktaş ve Vali Cevdet Atay yaptı.

Göktaş, buradaki konuşmasında Kürtçe "hayırlı olsun" diyerek genç çifti tebrik etti.

Damadın kendisini ocak ayında düğününe davet ettiğini belirten Göktaş, şöyle dedi:

"Daha önceki Şırnak ziyaretimde kendisiyle tanıştım. Burada il müdür yardımcımızdı, hakikaten çalışmalarını takdir ettik. Şu anda kendisi Siirt il müdürümüz. Kendisi bizim kurumlarımızdan çıktı, şu anda onun da bir sürü çocuğu var, ona emanet edilen bir sürü kuruluşumuz var. Biz, kendisiyle, başarılarıyla her zaman gurur duyduk. Nikahına bizi davet etmesinden dolayı öncelikle tabii ki vazifemiz, mutlu olduk. Zor gününde yanında olan devlet, mutlu gününde de elbette yanında olacaktı. Bu mutlu günde şahitlik etmek bizler için şereftir. Devletimiz her daim yanınızda ve evlilik yoluna çıktığın bu kutlu yolda size, 'hayırlı uğurlu olsun' diyorum. Evlilik dikensiz bir gül bahçesi değildir. Sizi zor günler de bekleyebilir. İnşallah mutluluğun daha yoğun olduğu günleriniz olacaktır."

Ailenin zor günlerde sığınılacak liman olduğunu dile getiren Göktaş, "Bu aileye sahip çıkmak bizim için çok kıymetli, biz her zaman yanınızdayız. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak bu evliliğine çok daha sahip çıkıp başkalarına da örnek olacak bir evlilik olacağına inanıyorum. Bu aile cüzdanını kızımız Elif'e vermek istiyorum. Kadınlar gerçekten içişleri bakanı, öyle diyorlar da bazı yerlerde. Birbirinize sahip çıkın, her zaman birbirinizin elinden tutun. Zorlu günde de hep birbirinizin yanında olun." ifadesini kullandı.

Göktaş, konuşmasının ardından evlilik cüzdanını geline verdi.

 "Cudi'nin Yıldız Kızlarıyla Söyleşi"ye katıldı

Şırnak Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Yarka ile görüşen Göktaş, ardından Şırnak Belediyesi Dengbej Evi'nde, çeşitli spor dallarında başarı gösteren kız sporcuların yer aldığı "Cudi'nin Yıldız Kızlarıyla Söyleşi"ye katıldı.

Kente bir önceki gelişinde kadınlarla buluştuğunu anımsatan Göktaş, şu anda da gelecek vadeden gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bakan Göktaş, şöyle konuştu:

"Her biriniz gerçekten alanında pırıl pırıl yetişmiş azimli, başarılı, binbir zorlukla karşılaşmış olmanıza rağmen sporla, sanatla, farklı dallarla, TÜBİTAK'ta yarışmalarda çaba sarf ettiniz ve zorluğa rağmen bu başarıları elde ettiniz. İnanmak, başarının yarısıdır. Sizler, inandığınız için kulüpleriniz başarıyor, Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonu olabiliyorsunuz. Eğer inanırsanız hayatımızın her neresinde olursa olsun başarının yarısını elde etmiş oluyorsunuz. Diğer yarısını da çalışarak elde edersiniz. Burada asla pes etmeyen bir gençlik görüyorum."

"Bakanlık olarak çocuklarımıza her türlü desteği veriyoruz"

Sporcu kızların ailelerinin, şehrin ve ülkenin gurur kaynağı olduğunu dile getiren Göktaş, sporculara çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Azim sayesinde başarının da geldiğini ifade eden Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devletimiz, buraya çok iyi bir imkan sağlamış. Bir spor okulu kurmuş ve bu spor okulu sayesinde çok başarılı çocuklarımız çıkmış. Hentbolda, futbolda, boksta ve diğer dallarda sizler çaba sarf ediyorsunuz. Kolay değil haftada iki gün antrenman, ardından okula gidiyorsunuz. Bazen 5 gün, bazen de 7 gün antrenman yapıyorsunuz, azim gösteriyorsunuz. Bakanlık olarak çocuklarımıza her türlü desteği veriyoruz. Bu ülkenin başarısı kadınlar ve kız çocuklarının başarılarıyla mümkün. Çocuklarımız başarılı oldukça, kız çocuklarımız okullaştıkça ve bir çaba sarf ettikçe, güçlendikçe biz güçlüyüz çünkü sizler bizim umudumuzsunuz. Sizler başardıkça mahalleniz, şehriniz ve mutlu oluyor. Sizler, vatana millete her türlü katkıyı sağlıyorsunuz, sağlamaya da devam edeceksiniz."​​​​​​​

 "Ne olursa olsun okulunuzu bırakmayın"

"Özellikle kızlar spor yapamaz ön yargılarını kırıyorsunuz, bununla da mücadele veriyorsunuz." ifadesini kullanan Göktaş, kız sporcuların pes etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hayat, karşımıza zorluklarla mutlaka gelecektir. Ne olursa olsun okulunuzu bırakmayın. Üniversitenizi de okuyun, spor dahi olsa ulaştığınız neresi olursa olsun sizlere bir mesleki beceri kazandırsın. Bu, sizin için çok önemli. Çocukları, arkadaşlarınızı spora teşvik edin. Okullaşmak gerçekten çok kıymetli. Devlet olarak her daim kız çocuklarımızın okullaşma oranını artırmak için Cumhurbaşkanı'mız önderliğinde çok güzel adımlar attık. Baba Beni Okula Gönder ile başladık 2011'de. Okullaşma oranımız neredeyse yüzde 100. Biz, tabii bu seviyeyi artırmak istiyoruz. Yarının kadınları olarak sizin çok güzel yerlere geleceğinizi düşünüyorum. Sizlerin arasından ülkenin en iyi sporcuları, müzisyenleri, bilim insanları çıkacağını düşünüyorum. Ben, her birinizle gurur duyuyorum. Her birinize teşekkür ediyorum. Asla pes etmeyin, bu sizin hayat felsefeniz olsun."

Etkinlikte Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince müzik dinletisi sunuldu, bazı sporcular gösteri yaptı.