…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2024, Cuma Şırnak , Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri


 

İlimizde 19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında Şırnak Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na Valilik, Belediye Başkanlığı ve Gaziler adına çelenkler sunuldu. Ardından ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizin şehitlerimizin 23. Piyade Tümen Komutanlığındaki şehitlik Anıtına karanfil bırakarak, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar edildi.  

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, gazilerimize ve şehit yakınlarına olan saygımızı pekiştirmek, toplumsal duyarlılığı artırmak ve milli manevi değerlerimizi yüceltmek ayrıca gazilerimiz gençlerle ve diğer vatandaşlarla birlikte spor yapma imkânı bulmak, toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelmesi amacıyla, “Kahramanlarla Yürüyoruz” yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik.

Akabinde sporun birleştirici gücü ile spor etkinlikleri, Şehit yakınları, Gazilerimiz, orta öğretim düzeyinde öğrenci ve çeşitli meslek gruplarından (doktor, itfaiyeci, öğretmen, işçi vb) olmak üzere yaklaşık 200 katılımcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde düzenlenen spor etkinlikleri kapsamında çeşitli spor dallarında aktiviteler gerçekleştirdik.

Daha sonra Valimiz Sayın Cevdet ATAY, il Protokolü ile birlikte Güvenlik Korucusu Şehit Şehmuz Bilir’in bizlere emaneti olan kıymetli ailesini ve kahraman gazimiz İsmail Sevim’i evlerinde ziyaret ettik.