…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Aralık 2019, Cuma Sinop,Türkiye

Valimiz Sayın Köksal Şakalar, Kıbrıs Gazilerimize Madalya ve Berat Tevcih Töreni’ne Katıldı


Valimiz Sayın Köksal Şakalar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından İlimizden 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış harekâtına katılan 38 gazimiz için gönderilen ve İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen   "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’’ Tevcih Törenine katıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Kuran-ı Kerim tilavet edildi.

Programın devamında bir konuşma yapan Valimiz Sayın Köksal Şakalar; ‘‘ Bundan 45 yıl önce Kıbrıs Türkü yok olmasın diye Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kıbrıs Adası Yunanlıların eline geçmesin oradaki Müslüman Türkler yok edilmesin diye yaptığı bir harekât sonrasında, 498 askerimizi şehit verdik. Sizler gibi binlerce on binlerce Gazimiz oldu. Bizler millet olarak şunu öğrendik. Sefer bizden zafer Allah’tandır.  Yola çıkarken hiç kimse geriye dönmeyi düşünmez. Ast olan şehit olmaktır, gerisi Allah’ın takdiridir. Kıbrıs savaşı Kıbrıs harekâtı 45 yıl önce olmuş. Federe bir Devletten biz kendi devletimiz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kurmuşuz. O günden bu güne Devletimiz yaşıyor.  Olayı böyle özetledikten sonra, Doğu Akdeniz’de enerji sahaları üzerinde yürütülen mücadelede. Bir taraftan Rusya’sından İsrail’ine Amerika’sından İngiltere’sine neredeyse dünyanın tamamı. Diğer tarafta da biz. Bu Kıbrıs’ın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bize öğrenciliğimizde öğretilen Halk tarafından bir cümle olarak söylenen, Kıbrıs batmayan uçak gemisidir. Kıbrıs bir uçak gemisinden çok daha öte, atamızın dedemizin toprağı şehidimizin mezarı, bugünkü yaşayan Türklerin geleceğidir. Bunu gören Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletimiz siz gazilerimizi unutmadığını, size olan minnet duygularını ifade etmek için bir madalya, bir beraat göndermişler. Allah onlardan razı olsun. Sizlere de sağlık sıhhat, uzun ömürler nasip etsin. Biz de sizleri tebrik ediyoruz. Bugün de tekrar sizin çocuklarınız, sizin yeğenleriniz olan askerlerimizin gerektiğinde Suriye’de, gerektiğinde Güneydoğu’da belki gerektiğinde başka yerlerde ölüme ve gaziliğe nasıl sabırsızlıkla gittiğini görüyoruz. Allah’u Teâla devletimizi, yurdumuzu, ordumuzu muhafaza etsin.‘’ dedi.

Valimiz Sayın Köksal Şakalar konuşmalarının ardından Kıbrıs Gazilerimize Madalyalarını ve Beratlarını takdim ederek gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen   "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’’ Tevcih Törenine Valimiz Sayın Köksal Şakalar’ın yanı sıra, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Bnb. Cevdet Alper Batu, Belediye Başkan V. Zeki Topal, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk KIL, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başakçı, TCSG-72 Bot Komutanı S.G. Yüzbaşı Koray Kemiksiz, Sinop Şehit Ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, İl Müdürümüz Melih Keleş, Kurum Müdürleri, Şehit ve Gazi Ailelerimiz ve Gazilerimiz katıldı.