…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Sinop, Türkiye

Sinop'ta "Aile Çalıştayı" düzenlendi


 

"Güçlü Aile, Güçlü Toplum"

Valimiz Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN'ın himayelerinde, İl Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen, ailenin ve toplumun güçlendirilmesini amaçlayan "Aile Çalıştayı" Valimiz Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN'ın ve il protokolünün katılımıyla başlamıştır.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN; “milletimizin birliği ve beraberliğini aile kavramına borçluyuz. Ailelerimizin sosyal sorunlarının tespiti ve çözümü, aile bağlarının güçlendirilerek sağlam temellere dayandırılması ve sosyal refahlarının artırılması için çalışmalarımızı sürdürmeye aralıksız devam edeceğiz.  ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ vizyonuyla, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda; ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak, aile kurumunun yaşaması için, aile kurumunun yanında olmalıyız” dedi.

Aile Çalıştayı’nın başarılı ve verimli geçmesini dileyen Valimiz Sayın Dr. Mustafa ÖZARSLAN, Çalıştay’a katkı sunacak olan tüm akademisyenlerimize, uzmanlarımıza, kamu kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, gayretlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.

AİLE BİR TOPLUMUN, BİR MİLLETİN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞIDIR

 İl Müdürümüz Melih KELEŞ konuşmalarında, ailenin bir toplumun, bir milletin en önemli yapı taşı olduğunu söyledi. KELEŞ; “Aile bozulursa millet bozulur. Ailenin korunması toplumun ve devletin görevleri arasında yer almaktadır. Ailemizi korumak için öncelikle ona yönelik tehditleri bilmemiz, sorunları ortaya çıkarmamız, bunları ortadan kaldırabilmek için çözüm yolları bulmamız, güçlü yönlerimizi bilmemiz, bunları da pekiştirmemiz gerekir.

Bakanlığımız, gücünü milletten alan devlet anlayışıyla birey, aile ve topluma yönelik sosyal politika ve hizmetler alanında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’deki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Bakanlığımızın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla; Sinop’umuzda ve güzel yurdumuzun her İlinde, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması amacıyla Valiliğimiz himayelerinde, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda, üniversitemiz, akademisyenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımıyla “Aile Çalıştayı” gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÇALIŞTAYLA İLE AİLE ODAKLI SOSYAL HİZMET MODELİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Düzenlenen çalıştayda aile yapısını oluşturan önemli konuların ele alınacağını söyleyen İl Müdürümüz Melih KELEŞ, çalıştayda ele alınacak konular, sorunlar ve çözüm önerileri ile Aile odaklı sosyal hizmet modelini güçlendirmek istediklerini ifade etti. KELEŞ; “Çalıştayda, aile yapısının korunması, eşitlik ve adalet, sosyal kalkınma ve refah, hayat boyu gelişim ve öğrenme gibi konular ele alınacak.

Burada ele alınacak konular, sorunlar ve çözüm önerileri ile Aile odaklı sosyal hizmet modelini güçlendirmek istiyoruz.

Bu konu başlıkları altında ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceğine yönelik yapılacak çalışmalar masaya yatırılacak.

Ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği konuları tartışılacak.

Ailenin ilişkilerini sağlam temeller üzerine kurmalarını sağlayacak unsurların ele alındığı çalıştaylarda evlilik ve aile hayatına ilişkin toplumun farkındalık düzeyini artırmaya yönelik neler yapılabileceği üzerinde çalışılacak.

Afet ve acil durumlar için ailelerin bilinç ve farkındalık düzeylerini artıracak ve ailelerin iklim değişikliği konusunda tedbirli olmalarını sağlayacak hususlar konuşulacak.

Ailenin korunması ve güçlendirilmesinde teknolojinin bilinçli kullanımı ve teknolojik gelişme sürecinin aile lehine kullanımının sağlanmasına yönelik araçların oluşturulması, aile bireylerinin bilinçli medya kullanımına ilişkin kapasitenin artırılması ve aile dostu yapımların teşvik edilmesi çalışmaları masaya yatırılacak.

Aile odaklı sosyal hizmet uygulamalarında yaşanan sorunlar ve önerilerin de konuşulacağı çalıştayımızda, sosyal hizmet modelinin güçlendirilmesi ve ailelerin sosyal hizmetlere erişimlerinin artırılması için yapılacak çalışmalar ele alınacak” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET SUNMAYI AMAÇLIYORUZ

Çalıştayda beyan edilen fikirlerin büyük önem taşıdığının altını çizen İl Müdürümüz Melih KELEŞ, hizmet kalitesinin artırılmasına büyük katkılar sunacaklarına inandıkları çalıştaya katılım sağlayan herkese teşekkür etti. KELEŞ; “Katılımcılarımızın çeşitli görüş alışverişleri yapacağı ve öneriler sunacağı çalıştayımızın çok verimli olacağını düşünüyorum. Bütün katılımcılara ve fikir beyan eden tüm paydaşlarımıza, Sinopumuzda Sosyal Hizmet ile ilgili her konuda bizi destekleyen, yardımcı olan, yükümüze omuz veren siz çok kıymetli Kamu Kurum Kuruluşlarımızın amirlerine, bizi burada misafir eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, yaptığımız çalışmalara sayfalarında yer veren, bizlerle her zaman yan yana olan çok kıymetli basın mensuplarımıza, şükranlarımı sunuyorum” dedi.