…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Sinop,Türkiye

Sinop’ta 19 Eylül “Gaziler Günü” Törenle Kutlandı


Valimiz Sayın Köksal Şakalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazilik”

 

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması durumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte bayrağımızın çekileceği çekildi.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen yapıldı.

 

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması sonrası, Valimiz Sayın Köksal Şakalar, törene katılan gazilerimizle ve şehit yakınlarıyla tek tek ilgilendi. Gazilerimizin “Gaziler günü” nü kutladı.

 

Valilik Meydanında düzenlenen Çelenk Sunma Töreninin ardından Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Valimiz Sayın Köksal Şakalar,  Dernek Başkanı Mehmet Özgen ve bütün gazilerimizin ‘’Gaziler Günü’’ nü kutladı. Bütün şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diledi.

 

Tören Programına, Valimiz Sayın Köksal Şakalar’ın yanı sıra, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi  Barış Karadeniz, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı  Personel Bnb. Cevdet Alper Batu,  Belediye Başkan Barış Ayhan, Sinop Barosu Başkanı    Av. Hicran Kandemir, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı J. Kd.  Alb. Hakan Başakcı, Sinop 72. Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yb. Koray Kemiksiz,  İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Müdürümüz Melih Keleş,Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, Gazilerimiz, Şehit ailelerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.