…
26 Eylül 2019, Perşembe Ankara,Türkiye

Sahadan Tecrübe Aktarım Toplantıları Devam Ediyor


Çocuk hizmetleri alanında tecrübeli meslek elemanları ve idarecilerin; sahadan iyi uygulama örnekleri ve uygulamadaki deneyimlerini aktardığı toplantıların altıncısı, Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu Daire Başkanları ve birimlerden çalışanların katıldığı toplantıda,  İl Müdürlüğümüzde Sosyolog olarak görev yapan Esra Pektaş tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Mobil Sosyal Hizmet çalışmalarına ilişkin uygulama örnekleri ve işleyişin ele alındığı toplantıda Mobil Sosyal Hizmet Uygulaması ile takip edilen çocuklar ve ailelerine ilişkin sahada yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Vaka Sunumu

İlimizde sürdürülen mobil sosyal hizmet uygulamaları hakkında bilgi veren Esra Pektaş,  uygulama kapsamında kullanılan teknikler ve süreç yönetimine ilişkin detayların yer aldığı ayrıntılı 3 vaka sunumu yaptı.

Mobil Sosyal Hizmet Uygulaması

Çocukların risklere karşı koruması ve zamanında müdahale yapılabilmesi ekseninde koruyucu önleyici nitelikte bir hizmet modeli olarak planlanan Mobil Sosyal Hizmet Uygulaması II. 100 Günlük Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı ile hayata geçirildi. Pilot olarak başlatıldığı 30 il’de alınan başarılı sonuçlar nedeniyle de III. Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı ile ülke genelimde yaygınlaştırıldı.  Uygulama halen 81 İl’de devam ediyor.