…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Ekim 2019, Salı Tarrega, İspanya

ERASMUS Gençlik Değişimi Projesi


Sinop Valiliğimiz ile Associacio Alba İspanya ortaklığında 12 - 20 Mayıs 2019 tarihleri arasında Tarrega, İspanya da "Değerler Tiyatrosu" Erasmus+ Gençlik Değişimi projemiz 4 Lider, 20 katılımcı ve 20 refakatçiden oluşan toplam 44 kişi ile gerçekleştirilmiştir.

Erasmus+ Gençlik Değişimi projemiz "Değerler Tiyatrosu" ile zihinsel engelli gençlerin evrensel değerleri geniş bir açı ile anlamasını ve topluma bu değerleri tiyatro oyunu şeklinde sunmalarını amaçlamıştır.

Türk ve İspanyol katılımcılar zihinsel engellidir. Türk katılımcılar İl Müdürlüğümüze bağlı Sinop Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün bünyesindeki engellilerden oluşmuştur.

Değişimde, isim oyunları, takım oyunları, buz kırıcılar, rol yapma, beyin fırtınası, grup çalışmaları, serbest zemin gibi yaygın eğitim metotları kullanılmış, ayrıca özel eğitim metotları başucu rehberi olmuş ve tiyatro tekniklerinden bazıları olan nefes egzersizleri, dil egzersizleri ve vücut egzersizlerinden de yararlanılmıştır.

Bu fotoğraflı hikayeler, evrensel değerleri topluma öğretmek için meydana getirilmiştir. Fotoğraflardaki tüm oyuncular Erasmus+ Gençlik Değişimi “Değerler Tiyatrosu”nun katılımcılarıdır.

Proje ile ilgili sonuç çıktısı için tıklayınız.