…
…
…
…
…
01 Ağustos 2019, Perşembe Sinop,Türkiye

ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ÜYESİ ÇOCUKLAR DOĞA EĞİTİM PROGRAMINA KATILDILAR


Çocukları ilgilendiren onu yöneten, etkin olanları etkin kılanlar, duyarlı nesiller yetiştirmek, çocuklara doğa bilincinin geliştirici kurulması konusunda aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce başlatılan “Okul Destek Projesi” nde yer alan çocuklara yönelik 01.08.2019 tarihinde Sarıkum Mevkinde doğa eğitimi konusunda konuştuk.

Doğa Eğitim Programı kapsamında çocuklara yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü tarafından Sarıkum Mevkinde kuş gözlemi yapılarak, çocuklara doğa resimleri uygulatılmıştır. Doğa Eğitimi ve Biyolojik Çeşitlilik sunumu ve Toprak Ekosistemi ve Sunduğu Ekosistem Hizmetleri sunumları ile çocuklara doğa bilincinin geliştirilmesi için eğitimler verilmiştir. Çevre temizliğinin önemi içinde Sarıkum çevresinde çevre temizliği yapılmıştır. Geri kalan zamanda da çocuklar ile Doğada Yaratıcı Drama Atölyesi yapılarak ardından Sarıkum Mevkinde bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edilerek hayvanların nasıl iyileşme sağlandığı gözlemlenmiştir.

Dolu dolu geçen doğa eğitim programında çocuklar hem bilinçlenmiş hemde doğa sevgisi aşılansın diye özgürce çeşitli oyunlar oynamışlardır. Böylece çocuklarımız doğa eğitim programı kapsamda doğaya karşı duyarlılık geliştirilmeleri sağlanmış, doğayı koruma, çevre temizliğinin önemi, canlıların yaşam alanının yerinden tanımaları sağlanmıştır.