…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Sinop,Türkiye

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü tören programı Deniz Şehitliği Anıtında gerçekleştirilen program ile başladı.

Sinop Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Çelenk’lerinin Deniz Şehitleri Anıtına sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlerimiz adına havaya saygı atışı yapıldı.

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile şiirlerin okunması sonrasında Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu tarafından şehitlik defteri imzalandı.

Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu ve beraberindeki heyet Çelenk Sunma töreninin sona ermesi ile birlikte Şehir mezarlığında yer alan şehitliği ziyaret ettiler. Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak dua edilmesi sonrasında Şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakıldı. Programa Şehit Yakınlarımız, Gazilerimiz ve Aileleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın Temsilcileri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.