…
…
…
…
…
20 Mayıs 2019, Pazartesi Siirt, Türkiye

Şehit Aileleri, Yakınları ve Kahraman Gazilerimiz Onuruna İftar Verildi


Siirt Valiliği himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Polisevi’nde şehit aileleri, yakınları ve kahraman gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.


İftar programına,  Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik Hanımefendi, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz M.Gökhan Marakçı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Şehit ailelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Atik “Bu topraklarda devlete uzanan elleri kıracağız, dilleri de keseceğiz.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını kaydeden Vali Atik,“Bu topraklar uğruna binlerce şehit verildiğini ifade ederek, “Acımız, derdimiz, davamız bir. Davamız vatan. Yeri gelecek hepimiz bu vatan, bu bayrak, bu devlet uğrunda şehit olacağız. Çünkü bu topraklar kolay vatan olmadı. Yaşadığımız toprak parçasını vatan kılan şehitlerimizin, sizlerin canparelerinin bu topraklara akıttığı kandır.” diye konuştu.

Katılımın oldukça yüksek olduğu İftar programında, şehit aileleri ve gazilerin sorun ve taleplerini dinleyen Vali Atik, kendileri ile bir süre sohbet etti.

İftar programı, İl Müftüsü Ahmet Altıok’un okuduğu duayla sona erdi.

Vali Atik,eşi Fulya Atik ve İl Müdürümüz M.Gökhan Marakçı yemek sonrası, şehit aileleri ve gazilerle tek tek tokalaşarak, kendilerini uğurladılar.