…
23 Nisan 2020, Perşembe Siirt, Türkiye

İl Müdürümüz M.Gökhan MARAKÇI'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü sadece tarihimize değil, meclisimizin duvarlarına da yazılmıştı. Geçen zamandan bugüne milletimizi ve egemenliğini hep el üstünde tutan meclisimizin açılışıyla birlikte kazandığımız bir şey var daha var: Gururla kutladığımız, neşeyle karşıladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm çocuklarımıza armağan edilen bu bayram, tüm dünya çocuklarını aynı tebessümün etrafında buluşturdu. Bugün, neşelerini yüzyıllara sığdıran çocuklarımızın günü… Bugün, yüzyıllar sonrasında da anlatırken içimizi sevinçle dolduracak umutlarımızın doğum günü.

Bahçelerde koşup oynayamamanın, balonları gökyüzüne salamamanın ve neşeyle birbirimize sarılamamış olmanın ince hüznüyle yaşadığımız yüz yıllık bayram günümüzde, kısa bir süreliğine eve sığdırdığımız hayatımızı, daha mutlu ve müreffeh günlere taşımaya hazırlanırken; İstiklal Marşımızı coşkuyla söyleyen, atölyelere girip kahraman sağlıkçılarımız için koruyucu malzeme üreten çocuklarımız vesilesiyle yarınlara olan inancımız artıyor. Duyduğumuz ve dinlediğimiz her şeyde, onlarla büyüyecek, bu yolları onlarla yürüyeceğiz.

Geçmişten bugüne bize bu hisleri tattıran, onlar için daha fazlasını yapmaya yüreklendiren başta aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emaneti çocuklarımız olmak üzere, çatımız altındaki ve ülkemizin, dünyamızın neresinde olursa olsun kalbimizde neşeyle taşıdığımız tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.