…
28 Ekim 2019, Pazartesi Siirt, Türkiye

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI


Bazı anlar vardır değil bir milletin tüm insanlığın hafızasında mıh gibi çakılı kalır. Türk’ün her başarısı aynı zamanda insanlığın ortak vicdanındaki mağdurların yüreklerindeki umutları besler, harekete geçirir. Türk Milleti 29 Ekim 1923 ile kendisine pranga vurulamayacağını ve her olaydan zafer ve fazilet ile çıkacağını bir kere daha tüm dünyaya göstermiştir. Tarihi şanlı zaferler ve övünçlerle dolu Yüce Türk Milletimizin tüm dünyaya örnek olan o tarihlerden birini, 29 Ekim’i bugün anıyor olmaktan gurur duyuyorum.

Bundan 96 yıl önce 28 Ekim akşamı “Efendiler” dedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz”. Temeli kahraman ordumuzun vicdanı ile atılmış olan Cumhuriyetimiz, o günden itibaren milletimizin ayrılamayacağı yönetim biçimi olmuştur. Demokrasiyi kendine pusula edinmiş milletimiz için Cumhuriyet; demokrasinin en çağdaş ve mantıklı uygulanma biçimidir.

Bugün Cumhuriyetin 96. yılını kutlarken aynı zamanda bizlerin sorumluluğunun da farkındayız. Özel zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 96 yıl önceki istiklal harbi ruhunun bugün hala canlı olduğunu vurgulamak istiyorum. Başkomutanımız Cumhuriyeti gelecek nesillere emanet etti ve bizler de atalarımızdan aldığımız bu kutsal emanetin; Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bugün vesilesiyle hürriyetimizden ve bağımsızlığımızdan asla ödün vermeyeceğimizi bir kez daha belirtirken; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele ruhuyla canları pahasına vatan toprağını savunan, cennet vatanımız için canlarını feda eden ve şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

 

                                                                                                                                                         M.Gökhan MARAKÇI

                                                                                                                               Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Siirt İl Müdürü