…
…
…
…
20 Eylül 2024, Cuma İstanbul

Bakanlığımız Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı Açıklandı


2025-2027 yıllarını kapsayan Bakanlığımızın Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı, Başkanlığımız koordinesi ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen program kapsamında Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Sayın Bakanımız yaptığı konuşmada, vizyon belgesinin, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm paydaşlarıyla kuracakları iş birliklerini güçlendirmesine vesile olmasını ifade ederek Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın hazırlanmasına katkı veren tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etmiştir.

Sivil toplumla iş birliğini sağlam bir zeminde yürütmek için ilk kez 2022 yılında Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nı hayata geçirdiklerini ifade eden Sayın Bakanımız, "Eylem Planı'mız kapsamında tüm taraflarla istişare mekanizmasını güçlendirmek için önemli adımlar attık. Mevcut sosyal politikalarımızı değerlendirmek ve yeni projeler geliştirmek amacıyla Sosyal Taraflarla İş Birliği Kurulumuzu oluşturduk. Kurulumuzla kadın, çocuk, aile, deprem zamanı sosyal hizmet çalışmaları başta olmak üzere pek çok konuda istişarelerde bulunduk ve yapısını 2024 yılında 'Sosyal Taraflarla İstişare Kurulu' ismiyle güçlendirdik." ifadelerini kullanmıştır.

Programa katılan UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ise Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı (2025-2027) Tanıtım Programı'yla ilgili, bu belgenin, sadece sesleri ve istekleri gerçek anlamda yansıtan bir istişare sürecinin sonucu değil aynı zamanda Bakanlıkla, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğine yönelik stratejik bir rehber niteliğinde olduğunu ifade etmiştir.

Bu bağlamda 2025-2027 yıllarını kapsayan Bakanlığımız Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve II. Eylem Planı stratejik amaçları doğrultusunda faaliyetlerde bulunulacaktır.