…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Ankara, TÜRKİYE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Alanında Uzman Akademisyenleri Biraya Getiriyor


Akademi Buluşmaları serisinin üçüncüsü, 16 Eylül 2022 tarihinde “Aile” Temasıyla Ankara’da Gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve üniversiteler arasında sosyal hizmet alanlarına yönelik istişare mekanizmasının güçlendirilmesi kapsamında farklı temalarda düzenlenecek Akademi Buluşmalarının üçüncüsü Sayın Bakanımız Derya YANIK’ın katılımıyla ve Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın koordinesinde 16 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da düzenlendi.

Sivil toplumun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumluluğundaki alanlarda faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek amacıyla hazırlanan Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve 2022-2023 Eylem Planındaki hedefler tek tek hayata geçiriliyor.

Eylem planında yer alan “Politika Geliştirme Süreçlerine Sivil Toplumun Etkin Katılımının Sağlanması” hedefi kapsamında Bakanlığın sosyal hizmet alanlarına yönelik farklı temalarda Akademi Buluşmaları düzenleniyor. Bu kapsamda “Kadın” temasıyla Ankara’da, “Çocuk” temasında İstanbul’da yapılan programların üçüncüsü “Aile” temasıyla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Bakan Derya YANIK, açılış konuşmasını yaptı

İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK’ın açılış konuşmasının ardından alanında uzman akademisyenler Bakanlık ile iş birliğini güçlendirmeye yönelik öneri ve görüşlerini sunarak değerlendirmelerde bulundular.

 

Odak grup masaları oluşturuldu

İkinci oturumda ise; akademi temsilcilerinin yer aldığı odak grup masaları oluşturularak uzman akademisyenlerin ülkemizde aile yapısı ve aile içi ilişkilerde yaşanan değişim faktörleri, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik politika ve hizmetler ile bütüncül sosyal hizmet yaklaşımı ve kurumlar arası iş birliklerinin değerlendirilmesi hakkında ortaya çıkan görüş ve öneriler derlenerek tüm katılımcılarla paylaşıldı.