…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2020, Perşembe şanlıurfa, Türkiye

MUHTARLARIMIZA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SEMİNERİ


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz tarafından KADES ( Kadın Acil Destek İhbar Sistemi ) uygulaması ve görev bölgelerinde kadınların şiddete maruz kalması halinde ivedilikle ulaşabilecekleri iletişim kanalları ile erken yaşta ve zorla evlilik hakkında bilgi vermek üzere muhtarlarımıza yönelik seminerler düzenliyoruz.

İl Müdürümüz Hasan Bilici’nin katılımlarıyla İl Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen seminerlerin ilk ayağı Karaköprü İlçesine bağlı muhtarlarımızla gerçekleştirilirken seminerde konuşan İl Müdürümüz Bilici;

“Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir. Anayasa ve yasalarda köklü değişikliklere giderek kadın-erkek eşitliği ilkesini daha da güçlendirmiş temel kanunlarda yapılan eşitlikçi reformlarla, Ülkemizde tüm mevzuat kadın erkek eşitliği ilkesini gözeten ve kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyan bir yapıya kavuşturulmuştur. Bizler de bu süreçte şiddete sıfır tolerans ilkesini benimsiyor bütün paydaşlarımızla birlikte toplumsal farkındalığın arttırılması, koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Hep birlikte bu sorunun da üstesinden geleceğimize inanıyor ve siz değerli muhtarlarımıza ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen seminer sonunda muhtarlarımızla beraber  ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ pankartı açıldı.