…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Aralık 2019, Salı Şanlıurfa, Türkiye

Müdürlüğümüzden Erken Yaşta ve Zorla Evlilik Çalıştayı


Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı alt komisyonu ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eylem Planı alt kurul üyelerine yönelik olarak  ‘’Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’’ çalıştay düzenlendi.

Gerçekleştirilen çalıştay sonrası katılımcılara sertifikalarının verildiği etkinliğe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici, Kadın Hizmetleri Birimimizden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Neriman Yıldız katılım gösterirken etkinlikte konuşan İl Müdürümüz Sayın Bilici;

’Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler’ kadına yönelik şiddet gibi çok ciddi sorunlar doğuran ve   ne yazık ki dünyanın her yerinde yaşanan önemli bir sorundur. Erken yaşta evlilikler ekonomik yetersizlik, yanlış ve eksik bilgilerden kaynaklanan geleneksel inançlar, eğitimsizlik, aile içi şiddet, toplum baskısı, mülkiyet unsuru gibi sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Çocuk evliliklerinin önlenmesi için bakanlığımız ve kamu kurumları iş birliğinde yapılan çalışmalar, eylem planları, projeler, sivil toplum örgütlerinin çalışmaları her geçen gün hız kazanırken ailelerin bilinçlendirilmesi de bir o kadar önem taşıyor. Bu konuda da eğitimlerimiz yine aynı hızla devam etmektedir. Çözüm ortaklarımızla birlikte erken evlilikler hakkında toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratma sürecini başlattığımızı ve önemli ilerlemeler kaydettiğimizi düşünüyorum. Böyle farkındalık ve çözüm odaklı etkinliklerle toplumların bu önemli sorununa işlevsel çözümler üretileceğine inanıyorum.

İfadelerine yer verdi.