…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Aralık 2022, Cuma Türkiye,Şanlıurfa

Müdürlüğümüzden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı…


Düzenlediğimiz programa Müdürlüğümüz hizmetlerinden sorumlu Vali Yardımcımız Sayın Ahmet Fatih Sungur, İl Müdürümüz Sayın Hasan Bilici, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimimizden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Sayın Sibel Toptan ve il protokolü katılım gösterirken etkinlikte konuşan İl Müdürümüz Bilici;

 

Takvimler bugün 3 Aralık’ı işaret ediyor... 3 Aralık’lar her seferinde bize ilerlemenin, umut etmenin, başarmanın en önemlisi de mutluluğun hiçbir engel tanımayacağını hatırlatıyor. Biz herhangi bir aralıkta değil her zaman özel bireylerimiz ve ailelerinin yanı başında olmayı kendine görev edinmiş bir bakanlık olarak engelli hizmetlerindeki temel vizyonumuz; özel vatandaşlarımızı hayatın her alanında etkin kılmak ve hayatın akışına dâhil etmektir. Bu çerçevede; vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, sağlık ve bakım hizmetleri, sosyal- kültürel faaliyetleri dâhil olmak üzere tüm insani gereksinimlerini temin etmek için büyük çaba sarf ediyoruz. 

 

İşte bu 3 Aralık’ta engellerin hayatı paylaşmamıza engel olmadığını herkese bir kez daha göstermek için Bakanlığımızın rol modelliği ve hizmet sınırları çerçevesinde Şanlıurfa Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak biz neler yaptık müsaadenizle özetle arz etmek isterim.

 

*Müdürlüğümüze bağlı 4 adet yatılı engelli bakım merkezimiz bulunmaktadır. Bu merkezlerimizden; Şanlıurfa Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’mizde 89, Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde 66, Özel Yaşam Yolu Engelli Bakım Merkezi’mizde 202 ve Özel Huzur Engelli Bakım Merkezi’mizde 62 kişi olmak üzere toplamda 419 özel bireyimizi İl Müdürlüğümüze bağlı yatılı kuruluşlarımızda misafir ediyoruz.

*Yine özel bireylerimiz için İl Müdürlüğümüz tarafından sunduğumuz Evde Bakım Hizmet modelimiz kapsamında Şanlıurfa’da 19.209’u engelli ve 17.798’i bakıcı olmak üzere toplamda 37,007 vatandaşımız faydalanmaktadır. Evde bakım hizmet modelimiz kapsamında aylık olarak kişi başına 3336,03 TL ödenmektedir.

*İl Müdürlüğü olarak sunduğumuz hizmetlerden bir diğeri ise engelli kimlik kartı… 2022 yılı için engelli kimlik kartı hizmeti alan özel birey sayımız 1450’dir. Toplamda Şanlıurfa genelinde engelli kimlik kartına sahip 12.857 özel bireyimiz vardır.

*Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın hayata geçirdiği Yaşlı Destek Programı (YADES) programıyla yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekânlarda bakımlarının yapılarak hayatlarının kolaylaştırılmasını hedefliyoruz. İl Müdürlüğümüz koordinasyonuyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ile birlikte yürüttüğümüz Yades projemiz diğer ilçelerimiz için başarıyla tamamlanmış olup Akçakale ilçemizde ise aktif olarak devam etmektedir.

 *Engelli erişilebilirliği de koordinasyonunu yürüttüğümüz bir diğer hizmet alanımızdır. Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2022 yılında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından 153 denetim yapılmış olup 67 Erişilebilirlik Belgesi verdik.

İşte bu inançla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, gücümüzün farkında olduğumuz, geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun… Bu farkındalıkla diyoruz ki; Fark et, destek ol, engel olma… Çünkü aramızda engel yok…

Teşekkür eder, saygılar sunarım.” İfadelerine yer verdi.