…
…
…
…
…
…
…
06 Ocak 2021, Çarşamba Şanlıurfa, Türkiye

Mağdur Ailemizin Yanındayız


Anneleri tarafından terk edilen en küçüğü 1,5 en büyüğü 13 yaşında olan toplam 8 çocuğu ile zor koşullarda yaşamaya çalışan mülteci ailemize dair yapılan ihbar üzerine Müdürlüğümüz derhal harekete geçerek ailemiz için sosyal çalışma başlattı.

Uzman personellerimiz tarafından ziyaret edilen ailemize öncelikle psiko sosyal destek hizmet sunulmuş, söz konusu vakanın olumsuz etkilerini en aza indirmek adına gerekli görüşme ve bilgilendirmeler yapılmış ve ailemiz için uygun sosyal hizmet modelleri belirlenerek gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır.

Mağdur aile il müdürümüz tarafından valiliğimiz ve bakanlığımız adına ziyaret edilirken eşinin evi terk etmesinin ardından çocuklarına hem anne hem baba olmaya çalışan baba ve çocuklar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Hasan Bilici bizzat ilgilendi.

Söz konusu ailemiz için ekiplerimiz derhal harekete geçerek çocuklar için koruma tedbiri alırken ailemizin şu anda kaldığı ve yaşamaya elverişli olmayan hane derhal boşaltılarak ailenin sağlıklı koşullarda yaşamasını sürdürebileceği bir ev düzenlenmeye başlanmıştır.

Yine aile bütünlüğünü sağlamak ve aileyi sosyal, ekonomik ve psikolojik açıdan desteklemek üzere Müdürlüğümüzce sunulan  hizmet modellerinden uygun olan hizmetin belirlenmesi için gerekli çalışmalar hızla yürütülmektedir. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve paydaş kuruluşlarca da ailemizin desteklenmeleri için koordinasyon sağlanmıştır. Kuruluşlarımızın tüm iletişim kanalları hakkında bilgilendirme sağlanarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmuş olup ailemizin düzenli takipleri titizlikle yapılmaya devam edilecektir.