…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2019, Pazartesi Şanlıurfa, Türkiye

Kadına Şiddete Hayır Paneli


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak  ‘’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’  dolayısıyla Harran Üniversitesi işbirliğiyle ‘’Kadına Şiddete Hayır ‘’ paneli düzenledik.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Esra Siverekli’nin yaptığı panele Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici, Ak Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Kadın Hizmetleri Birimimizden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Neriman Yıldız, AÇSH İl Müdür Yardımcılarımız Mahmut Küçükoğlu, Mustafa Altıngöz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Mehmet Çakır katılım sağlarken çeşitli etkinliklerle kadına şiddete hayır dediğimiz panelde konuşan İl Müdürümüz Sayın Bilici;

Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, bir arkadaş her şeyden öte insan olan kadının onuruna, haysiyetine yönelik yapılan her türlü saldırı tüm insanlığı hedef almıştır. Kadınlarımızın hak ve adalet temelinde sahip oldukları, eğitim, çalışma gibi haklarının kısıtlandığı ya da engellendiği, ayrımcılık, şiddet gibi sorunların çözülemediği toplumların hedeflerine ulaşamayacağını da iyi biliyoruz. Öte yandan kadına şiddet, erken yaşta evlilik gerçeğiyle de pekişiyor. Bugün dünyada her yıl 15 milyon kızın 18 yaşından önce evlendiği rapor ediliyor. Araştırma bulguları ise, erken evlenen kızların daha çok şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor. Ve bu aynı zamanda ortaöğretim ve ötesini terk etmeyi de beraberinde getirerek, kadınlar ve toplum üzerinde bir başka kalıcı hasar bırakıyor. Bu sorunlara dair; düzenlediğimiz eğitimlerle, Alo 183 hattımızla, Şönim ve Kadın Konukevlerimizle, çeşitli hizmet modellerimiz ve paydaşı olduğumuz projelerle kesin çözümler üretmeye çalışıyoruz. Elbette tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek daha kalıcı çözümler üretebileceğimiz önemli bir gerçektir. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde yer alan ‘’Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüz ‘’ ile 81 il müdürlüğünün bünyesinde olduğu gibi Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan Şönim’lerimizle, Kadın Konukevlerimizle, alanında uzman personellerimiz tarafından sunulan psikososyal destek hizmetimizle daima kadınımızın yanında şiddettin karşısında yer aldık, almaya da devam edeceğiz.

"Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, “Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir”. Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilme ümidiyle…” ifadelerine yer verdi.