…
25 Kasım 2020, Çarşamba Şanlıurfa, Türkiye

İl Müdürümüz Hasan Bilici’den “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü “ Mesajı


 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;

“Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin mücadele edilmektedir.

Özellikle ülkemiz ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda büyük ilerlemeler kaydederken, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da Anayasa ve yasalarda köklü değişikliklere giderek kadın-erkek eşitliği ilkesini daha da güçlendirmiştir. Medeni Kanun, İş Kanunu ve Türk Ceza Kanunu gibi temel kanunlarda yapılan eşitlikçi reformlarla, Ülkemizde tüm mevzuatın, kadın erkek eşitliği ilkesini gözeten ve kadına yönelik şiddete sıfır tolerans tanıyan bir yapıya kavuşturulmuştur.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalığın sağlanması da önemlidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum. “ ifadelerine yer verdi.