…
22 Haziran 2019, Cumartesi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici Şanlıurfa ‘ya “Şanlı “ ünvanın verilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;
“Urfalıların kahramanlık, cesaret ve sağduyu örneği sergileyerek gösterdikleri büyük direniş, bütün milletimiz için büyük bir moral ve güç kaynağı olmuş, bağımsızlık mücadelemiz de tarihteki onurlu yerini almıştır.
Gösterilen bu önemli kahramanlıklar ve şanlı mücadele dolayısıyla Urfa’ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ”Şanlı” unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş,  22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak ilimizin adı ”Şanlıurfa” olarak değiştirilmiştir.
Şehriniz, Yüce Meclisimizin verdiği Şanlı unvanını aldığı günden bu yana bu ünvanı gururla taşımakta, tarihsel birikimi ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizin gelişmesine katkılarını sürdürmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Urfa'ya "Şanlı" unvanı verilişinin yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi gönül borcuyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.