…
25 Kasım 2019, Pazartesi Şanlıurfa, Türkiye

İl Müdürümüz Bilici’den ‘’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ‘’ Mesajı


Aile, Çalışma ve Sosyal l Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici ‘’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;

‘’ Toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanan kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesi nedeniyle önemli bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önüne geçerek sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde de bir engel teşkil etmektedir.

 Kadına yönelik şiddeti önlemenin yolu öncelikle toplumsal hayatta şiddeti meşrulaştıran bakış açılarını mahkûm etmekten geçiyor. Türkiye’de ve dünyada devam eden kadına yönelik bu şiddete karşı; öncelikle şiddetin olmadığı bir kültürü hâkim kılmalı ve yeni bir dünya hayalini güçlü tutmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum .’’ İfadelerine yer verdi.