…
07 Mart 2020, Cumartesi Şanlıurfa ,Türkiye

İl Müdürümüz Bilici’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;

'' Toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri ve duası bulunan, kurtuluş mücadelesinden Cumhuriyetin kuruluşuna kadar hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kadınlarımıza, birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında, siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir.

Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olarak, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın, şiddetin ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.

Bu duygularla hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. '' İfadelerine yer verdi.