…
05 Aralık 2019, Perşembe Şanlıurfa, Türkiye

İl Müdürümüz Bilici’den 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı


İl Müdürümüz Bilici’den ‘’ 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü  ‘’ Mesajı

Aile, Çalışma ve Sosyal l Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;

'' Ülkemizin tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla  birlikte  öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve  birçok Avrupa ülkesinden önce  siyasal, sosyal ve ekonomik  alanda eşit haklara sahip olmuştur.

 Kadınlarımızın, hayatın her alanında elde ettikleri bu kazanımlar sayesinde kız çocuklarımızın eğitim düzeyleri de her geçen gün artmaktadır. Bugün artık büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan kız çocuklarımız, dâhil oldukları iş dünyasından bilim dünyasına, hayatın her alanında sayısız başarı hikâyeleri yazmaktadırlar.

Bu inançla,  Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıldönümü olan 5 Aralık Dünya Kadın hakları Gününü kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. '' İfadelerine yer verdi.