…
12 Haziran 2020, Cuma Şanlıurfa,Türkiye

İl Müdürümüz Bilici’den “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü “ Mesajı


Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hasan Bilici, “ 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. İl Müdürümüz Bilici yayımladığı mesajında;

“Çocuklarımızın, eğitim almaları gereken yaşlarda çalışma yaşamında bulunmaları, sağlık ve güvenliklerini, sosyal ve fiziksel gelişmelerini olumsuz yönde etkilemektedir ve kabul edilebilir bir durum değildir. Çocuklarımızın eğitimlerini eksiksiz şekilde almaları, çocukluklarını yaşamaları, sağlıklı ve güçlü bir şekilde hayata hazırlanmalarını sağlamak en önemli vazifemizdir.

Ülkemizin bu konudaki tavrına uygun olarak; Bakanlığımız da çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında çok yönlü çalışmalar yürütülmektedir .İlgili kurumlarla iş birliği içerisinde devam eden çalışmalarımızla, çocukların sokakta çalıştırılmasının engellenmesini, sokakta karşılaşabilecekleri risklerden korunmalarını, eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlıyoruz.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nün, toplumsal bilincin artırılmasını diliyorum. Dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum.”ifadelerine yer verdi.